Amcli

Welkom

Welkom

De zomer draait nog op volle toeren. Toch is het rustiger in de mijngemeentes. Veel mensen, oorspronkelijk afkomstig uit verschillende streken binnen en buiten Europa, zijn met hun familie naar het land van herkomst vertrokken. Maar ook vele andere mensen hebben gekozen voor een vakantie in het eigenland of in het buitenland. Alle scholen zijn ondertussen gesloten en ook de studenten zijn aan welverdiende rust toe. Dit alles brengt onze mijnstreek in een mooie en rustige vakantiesfeer die in schril contrast staat met de gekende drukte van de andere dagen.

De maand augustus komt in het verschiet, de dagen worden al wat korter en in de warenhuizen worden de schoolartikelen reeds tentoongesteld.

Onze Nieuwsbrief 47 “Autunno” is klaar en stelt het herfstprogramma van de laatste drie maanden van het jaar voor.

Een bijzonder accent en een warme uitnodiging gaat naar ons jaarlijks Umbriëfeest van 28 september, waar een lekkere maaltijd met eerlijke en heerlijke producten uit Umbrië dan op tafel zullen getoverd worden. Dit alles gecombineerd met bijhorende muziek en een prachtige sfeer maken van deze avond iets onvergetelijks. Op 4 december is er ons jaarlijks Sinterklaasfeest, georganiseerd door het wijkcentrum van Lindeman.

Wij ronden het jaar af met een prachtig Kerst-Poms-Concert op 14 december om 19.00 uur in de kerk van Lindeman. Moderne, klassieke en eeuwig blijvende muziek zullen de oren en de ogen strelen. In een omgeving van licht, klank en sfeer zullen de artiesten het beste van zichzelf geven. Hartelijk welkom…….dit wordt Lindeman op zijn best.

Heel het programma van 2019 vindt u in de info van deze website.

Autunno 

Autunno

Samen met mijn hond wandel ik door het Kelchterenbos.

Het is een feest want de paddenstoelen groeien er op los.

De dauwdiamantjes, ze glinsteren pretentieloos in de zon.

En tussen het gras piept hier en daar een bruine boschampignon.

En wat verder onder de schors van een paar oude stronken staan een morielje en een groepje hanenkammetjes statig te pronken.

Een oesterzwam steekt haar nekje voorzichtig door het mos.

Een kastanjeboleet showt opvallend op bleek stukje schors.

En daar, daar onder een oude eik is er een paddenstoel o zo groot.

Een Italiaanse wandelaar noemt hem porcini of eekhoorntjesbrood.

Even later staat mijn viervoeter stil bij een kleine truffel in de grond

Hij wroet hem naar boven en zwiert hem in het rond

Ik dankte hem oprecht en noem hem ter stond

Oh mijn grote lieve “Champighond”.                           François Didden 

 

Herfst