Amcli

Welkom

 

De herfst glijdt langzaam het land uit. De mooie verkleurde bladeren beginnen stilaan hun kracht te verliezen en vallen op de grond. De regen en de wind helpen hier nog een handje bij. De chrysanten staan in volle bloei en zeggen ons dat Allerheiligen dichtbij komt. De kerkhoven zijn, mooi versierd en de graven worden afgewassen en opgefrist met bloemen en grafstukjes. De overleden vaders, moeders en familieleden, worden herdacht en nog eens in de bloemetjes gezet. 

Ondertussen komt Sinterklaas en Kerstmis en Nieuwjaar dichterbij. Het jaar is weer bijna om. 2019 neemt afscheid en 2020 doet zijn intrede. Maar voor het zover is, moeten er nog een aantal mooie gebeurtenissen en evenementen plaatsvinden in en rond La Baracca. Want de AMCLI-vereniging is altijd in beweging, elk seizoen, bij weer en wind.

Onze Nieuwsbrief 48 “Inverno” is klaar en stelt ons heerlijk winterprogramma voor. Heel binnenkort op 04 december organiseert het wijkcentrum Lindeman het jaarlijks Sinterklaasfeest. 150 kinderen van alle nationaliteiten komen bij de Sint op bezoek en krijgen een mooi cadeautje. 

Daarna op 07 december is er ons jaarlijks Sint-Barbarafeest met ’s morgens een lekker en gratis ontbijt voor al onze AMCLI-leden. Daarna is er een mooie en ingetogen vieren in de kerk van Lindeman. Tijdens de viering worden alle overleden Mijnwerkers, familieleden en kennissen herdacht. Alle namen van deze mensen worden afgeroepen en even terug tot leven geroepen. De overlijdensprentjes vooraan in de kerk herinneren ons aan het leven en het werk van allen die voor ons zijn heengegaan. Prachtige muziek begeleidt dit ingetogen gebeuren.

Op 13 december is er dan een try-outconcert voor vele genodigden in de kerk om 20.00 uur. . Het is het voorprogramma voor het GROTE KERST-PROMS-CONCERT van 14 december om 19.00 uur in de Lindemankerk. 

Dit concert is uniek. Het is een concert met wereldvermaarde solisten, met koor en harmonie. Het is een licht en een schouwspel te midden van de donkere tijd van het jaar. Wij nodigen iedereen uit om dit prachtige concert mee te maken. Een unieke gelegenheid, een bijzonder gebeuren. Dit Kerstconcert wordt ingeleid door en gaat over in een prachtige Kerstmarkt op het terras van La Baracca. 

Dan is er op 24 december de jaarlijkse kerstviering in de kerk van Lindeman. Mooie muziek rondom het kerstverhaal over de geboorte van Jezus, te samen met al de aanwezigen geven, aan deze viering een bijzonder karakter.  

Daarna loopt het jaar stilaan op zijn einde. Wij willen afsluiten met een bijzondere dank u wel aan al ons leden voor het trouwe lidmaatschap. Vrolijke Kerstfeest en een heel fijn jaaruiteinde.

Inverno

Inverno - Winter

Stil en geruisloos zijn de seizoenen aan ‘t verdwijnen

De zon houdt niet op en blijft maar schijnen 

Planten en dieren die vroeger hier niet bestonden

Tref je nu aan in Brussel, Berlijn, Amsterdam, Parijs en Londen. 

Sinterklaas verschijnt binnenkort in een hemd met korte mauwen 

En de Pieten in Bermuda’s zoals een stel fiere pauwen 

Met kerstmis zitten de mensen nog gezellig op het terras 

En Jezus en Maria liggen naast de os en de ezel te zonnen in het gras.

Op de nieuwjaarskaarten zie je mensen met een leuke zonnebril 

En dat is in vergelijking met vroeger toch een heel groot verschil.

Wat is er aan de hand met het weer en ons klimaat

Er zit precies een fout in de  heelal-thermostaat. 

’t Wordt tijd dat wij ons hierover even maar serieus bezinnen 

Anders kan Onze-Lieve-Heer met heel de schepping opnieuw beginnen. 

François Didden