Amcli

Welkom

Goede vrienden,
Wij zijn blij dat wij via deze “KERST-Nieuwsbrief” een blik mogen werpen op de laatste maand van 2020 en het eindejaar. Wij hopen dat het goed gaat met jullie en dat jullie gespaard zijn gebleven van ziekte en ongemakken. Het virus is nog altijd onder ons. Het sluipt als een gevaarlijke dief rond en klopt ongevraagd op deuren en vensters.  Handhygiëne, afstand houden  en mondmaskers dragen, moeten dit gevaarlijk Covid-beest buiten houden. Om veiligheidsreden worden vele evenementen en activiteiten afgelast. Niets is zeker – behalve dat het smerige beest Covid 19 – ambetant blijft doen. Aangewasemde brillen, onherkenbare en moeilijk te verstane mensen omwille van de mondmaskers,  op 1,5 meter verwijderd zitten van elkaar…..het is precies een vroeg of laattijdig Carnaval-gebeuren met al die verschillende en gekleurde maskers. Het is niet direct het toppunt van gezelligheid maar het is in vergelijking met de lock-down-gevangenschap toch een zegen. Laten we voorzichtig wezen!!

Inverno

Het Santa Barbarafeest van 05 december laten wij  plaatsvinden. Dit jaarlijks feest zal plaatsvinden,  uiteraard als de omstandigheden en de maatregelen dezelfde blijven. Bij wijzigingen die de afgelasting van dit feest tot gevolg hebben, zullen wij u daarvan op de hoogte stellen.

Wij beperken het Santa-Bararafeest tot enkel het morgenontbijt, de vernieuwing van de lidkaarten en de viering van de MIJNWERKS en FAMILIE in de kerk….. MONDMASKERS.

 ’s morgens vanaf 08.00 uur worden onze leden ontvangen in twee groepen: de mensen die een groene Nieuwsbrief hebben, ontvangen  we om 08.30 uur – de mensen die  een gele Nieuwsbrief hebben, ontvangen  we om 09.45 uur. (dus 2x 50 personen aan tafels van 4 personen) met daaraan gekoppeld een herdenkingsviering in de kerk om 11.00 uur – met mondmasker.

Kerstviering
Verder proberen wij op 24 december om 23.00 uur een mooie muzikale KERSTAVOND-VIERING in elkaar te steken – met muziek en zang.  
Voor de kerstviering laten wij 200 personen met mondmasker toe – Ook handen wassen en registreren moet gebeuren. De mensen die de Kerst-avondmis- willen bijwonen krijgen een kaartje met een nummer op. De kaarten zullen genummerd worden tot 200. Als de regels op dat ogenblik maar 100 mensen zullen toelaten dan zullen er maar 100 kaarten gedrukt worden. 
Wees dus op tijd voor de toegangskaart,  de registratie en de handhygiëne.
 

Inverno - Winter

Stil en geruisloos zijn de seizoenen aan ‘t verdwijnen

De zon houdt niet op en blijft maar schijnen 

Planten en dieren die vroeger hier niet bestonden

Tref je nu aan in Brussel, Berlijn, Amsterdam, Parijs en Londen. 

Sinterklaas verschijnt binnenkort in een hemd met korte mauwen 

En de Pieten in Bermuda’s zoals een stel fiere pauwen 

Met kerstmis zitten de mensen nog gezellig op het terras 

En Jezus en Maria liggen naast de os en de ezel te zonnen in het gras.

Op de nieuwjaarskaarten zie je mensen met een leuke zonnebril 

En dat is in vergelijking met vroeger toch een heel groot verschil.

Wat is er aan de hand met het weer en ons klimaat

Er zit precies een fout in de  heelal-thermostaat. 

’t Wordt tijd dat wij ons hierover even maar serieus bezinnen 

Anders kan Onze-Lieve-Heer met heel de schepping opnieuw beginnen. 

François Didden