Amcli

Info

1 Moederdag 2019 – Festa della Mamma!

Ook dit jaar stond het bestuur van La Baracca op 12 mei met een groot hart klaar om onze lieve mamma’s in de bloemetjes te zetten.

Na de zondagsmis in de kerk van Lindeman was er een heerlijke tafel met versnaperingen ter ere van onze Lieve Moeders.

Met een lekker stukje cake, een mooie roos en in de hand een glaasje bubbels……. vergeten we even al onze trubbels. We zeggen dan samen in koor: “Vandaag is het mamadag zonder gestoor!”

Samen met al de verschillende verenigingen van La Baracca (Zaalvoetbal La Baracca (ZVC) ANCRI, AMCLI, de Kerk, ARULEF) waren we allemaal in de weer om van onze moederdag van harte iets moois te maken.

Voor de vaders was er natuurlijk ook een glaasje en een hapje…. MAAR……..de mooie rode roos, die was alleen voor onze lieve moeders bestemd. Veel dank lieve mama’s en samen op naar volgend jaar! 

Moederdag 2019

 

2019 Moederdag

2. Praag: een onvergetelijke stad – een onvergetelijk reis !! 

Praag

Praag

Praag is één groot openluchtmuseum met een uniek historisch centrum dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco prijkt. Het is een en al genieten van de sfeervolle binnenstad met nauwe straatjes, gezellige pleintjes en prachtige historische gebouwen. Vele en mooie bezienswaardigheden:

Praag 2019

Praag

2019- Praag

Astronomische uurwerk, de Joodse wijk, het ’Dansende Huis’ en uiteraard de beroemde Karelsbrug

Bij de Praagse Burcht is het Gouden Straatje met 17e-eeuwse huisjes de grote trekpleister: 
het boekenwinkeltje op nummer 22 is heel bijzonder want hier woonde vroeger de beroemde schrijver ranz afka                                                                                                                                                                   

De vierde dag was er een bezoek aan de mooie en boeiende stad Passau. Na het avondeten was er een spetterende zang en Karaokeshow onder de deskundige leiding van Sebastiano. In de late uurtjes kroop iedereen voldaan en weltevreden onder de lakens…..vermoeid en klaar voor de lange reis naar Lindeman.

Heel veel dank aan Jos, de chauffeur en organisator, onze zanger van dienst, Sebastiano, de deskundige gids uit Leopoldsburg, de begeleider Tony en de fotograaf Cosimo.

Groeps foto

 

3. Feestuitstap naar Thorn op 23 juni!

Thorn

”Het witte stadje van de Dames” met ’s avonds REUZE BBQ aan de vijvers HEIOORD te Ittervoort.

Even na twee vertrok de bus aan La Baracca richting Thorn: “ Het witte stadje van de Dames”. De zon was uitgenodigd maar er was haar niet gevraagd van te overdrijven. Toen we om 15.10 u arriveerden stond de buitenthermostaat op 32 graden. Via een vluchtpaadje arriveerden we snel in het stadje. Heel wat vrienden zochten verkoeling op een terrasje. Anderen gingen met François mee naar de vertrekplaats van de wandeling naar het Kapelletje van Loreto: “Santa Casa” – het heilig huisje waar volgens de Legende Maria zou geboren zijn. Veel Italiaanse vrienden kenden het Kapelletje van Loreto. De zon kon hen niet tegenhouden om ook vandaag onze Lieve Vrouw een bezoekje te brengen. Nog anderen liepen door het stadje en verkenden de typische huizen en restanten van het vroegere ABDIJ-Vorstendom. Want...... Ooit was Thorn  een minivorstendom waar onder leiding van een abdis zo’n 20 adellijke Stiftdames woonden.

Omstreeks 990 werd op een hoogte, dicht bij de Maas, door graaf Ansfried, die getrouwd was met Hereswint, een stift, een klooster voor benedictinessen gesticht, de Abdij van Thorn. Het was de stiftskerk van de Benedictijner Rijksabdij in Thorn.

Het staatje had een eigen rechtspraak en sloeg een eigen munt.  Met de komst van de Fransen in 1794 kwam hieraan een einde. Zij voerden een belasting in op basis van de omvang van de ramen. De arme bevolking metselde deze ramen dicht om de belastingaanslag te beperken.  Om de ‘littekens van de armoede’ te verbergen, werden de huizen wit gekalkt. Vanaf toen kreeg het historisch centrum van Thorn zijn kenmerkende witte kleur.

Omstreeks 17.30 uur vertrok de bus naar het schilderachtige plekje Heioord in Neerritter. Deze mooie locatie omgeven door vijvers en ongerepte natuur was de plaats waar Pino en Sebastiano klaar stonden om ons muzikaal te verwelkomen. Een heerlijke aangename rookgeur verraadde dat er een lekkere BBQ met fijne vleesgerechten en frisse groenten en fruit voor ons klaar stond. Na deze stevige maaltijd met een fris pintje, een glaasje wijn of een ander lekker drankje en na het mooie optreden van Pino en sebastiano, Chiara en Alessia, Tony en andere vrienden, werd om 21.00 uur de gezelligheid onderbroken door de bel, de bel die ons meldde dat het tijd was om te vertrekken. Na een schitterende, warme en lekkere dag werden we om 22.00 uur veilig afzet aan La Baracca.

De sociale reis 2019 is weer geschiedenis. Met dank aan al de aanwezige leden, de organisatoren van het bestuur, de fotograaf, de busuitbater en de chauffeur en al de mensen die op een of andere wijze hebben bijgedragen tot het succes van deze “Sociale Uitstap 2019”.

Thorn & Heioord

Thorn & Heioord 2019

 

Heioord

La Baracca presenteert: 
"Kerstpromsconcert 2019" om 19.00 uur in de Lindemankerk. 
Met sfeervolle kerkmarkt aan La Baracca.

kerstconcert 2018

4. Ongelooflijk mooi Kerst-proms-concert in de Lindemankerk op zaterdag 14 december 2019 om 19.00 uur

Welkom: “Op weg naar Kerstmis” i.s.m. de Kerk van Lindeman

SOLISTEN: Erica Fronczyk - Sopraan, Yuli Lavrenov - Piano, Lorin Lara – Viool, Pino Falsone – Zanger

KOOR:  Voicelab

Harmonie Hoeverheidegalm Lillo en olv Filip Ceunen 

Romantica concert

5. Reis naar Auschwitz en Birkenau van 23 tot 27 september 2020 

 

Auschwitz-Birkenau

  • Op woensdag 23 september om 20.00 uur vertrekt de bus aan la Baracca richting Polen.
  • Na een nachtrust is er op 24 september in de morgen tijd voor het ontbijt en tijdens de middag en namiddag een oponthoud in Czestochowa=het Lourdes van de vroegere Oostbloklanden.
  • Na “deze vrije uitstap” rijden we verder naar Wieliczka, in de omgeving van Krakow, naar ons Hotel voor toewijzing kamers, avondeten.
  • Op vrijdag 25 september vertrekken we ’s morgens naar Auschwitz – Birkenau met een

oponthoud in Wadowice, de geboorteplaats van Paus Johannes Paulus II.

 

Polen 2017

Op zaterdag 26 september staan de  zoutmijnen van Wieliczka en de stad Krakow op het programma. Na het avondeten is er 

  • een gezellige folkloreavond met gerechten uit de Poolse keuken. Daarna gezellig samenzijn met muziek en zang.
  • Op  zondag 27 september vertrekken we huiswaarts. We komen aan om ongeveer 24.00 uur.

Om uw deelname aan deze reis te bevestigen, vragen wij  om 100 euro (p/p) te storten op onze Polenrekening: AMCLI: BE66 8508 3140 1243  met vermelding van de naam van de deelnemer(s). De vermoedelijk prijs van de reis zal zoals in het verleden +/- 400 euro bedragen.  Wanneer u ingeschreven bent, wordt u ook ter kennis gesteld van ons spaarsysteem.

 Inlichtingen en Info: Francois.didden@telenet.be en Antonio.ventura@telenet.be: Tony Ventura  0475 /596420 - François Didden 0479/690277.

Aandacht: er zijn nu reeds 41 personen ingeschreven. We toppen af – omwille van buscomfort – op 44 personen.

 

Polen

 

Luidspreker6. Grandioos Umbriëfeest op 28 september 2019 om 19.00 uur in “La Baracca

Na het groot succes van vorig jaar nodigt het bestuur van ARULEF ook dit jaar, u allen uit, op dit geweldig eetfestijn met antipasto van ‘s werelds beste charcuterie van Norcia!             

 

MENU:
Salami

1. Antipasto misto Umbrië     
Carré di Maiale al Forno con uvetta e pinoli 

Patate al forno e insalata 

 2. Dessert: Tiramisu e panna cotta

Cantucci con vino santo                             

Prijs = 25€ p/p   en Kinderen - 12 jaar = 12,50€
Gelieve in te schrijven voor 25 september 2019

Een avond om nooit te vergeten!! 

Muzieknoten

Met Live muziek : ! Sebastiano en Giulio ! 

Zorg dat je erbij bent!! 
 

Voor inlichtingen en inschrijvingen: Tony Ventura  0475/596420  -  Tamara Ventura 0468/131409 -  Gilberta Ventura 0472/066454, Loriana Pasqualoni 0479/304441–- in La Bottega di Dora en in La Baracca.

7. Over La Baracca

De Baracca draait op volle toeren. Het is er gezellig, lekker en er heerst een sfeer optimale gastvrijheid. Alle dagen van de morgen tot de avond is het gezelligheid troef!!

Heel veel klanten zijn ook elke vrijdag van de partij om te genieten van de heerlijke BBQ, en/of de lekkere pastagerechten. Ondertussen heeft het bestuur ook panelen laten plaatsen om de storende echo/galm weg te nemen. De overlast aan geluid is door deze geluidsdempende panelen heel erg verminderd. Het zal in de toekomst aangenamer vertoeven zijn als we met velen in de Baracca samen zijn om te genieten van het activiteitenaanbod.

En ….goede vrienden…..het wordt zomer.

Het terras met speeltuin nodigt groot en klein, jong en oud uit om te komen genieten van de heerlijke drankjes met Italiaanse toets. Wij zien aan de toename van de bezoekers dat de gasten, de bezoekers tevreden zijn. Een goede en vriendelijke service dat wordt doorverteld!!   

Goede vrienden,

Zoals je kan lezen, zien en ervaren: “Er is altijd een goede reden om naar La Baracca te komen”.

Welkom en veel groeten van Claudia, Davide, het personeel en het bestuur van La Baracca. 

La Baracca-Lindeman